Android vs. iPhone

De strijd tussen Android en iPhone is al een tijdje aan de gang en er is al een hoop over gesproken/geschreven/gevochten. Ik laat me echter niet weerhouden van het schrijven van nog zo’n artikeltje.

Hoe ik het zie:

iPhone heeft zijn succes te danken aan eerdere successen van Apple: de iPod, met name. Dat project heeft zoveel tevreden klanten gegenereerd dat ze maar even hoefden te roepen van “We hebben nu een nieuw product: de iPhone!” en horden klanten zouden verder gaan met het blij maken van Apple.

Ja, dat klinkt allemaal heel sarcastisch en zo, maar ja; het is wel een beetje waar, nietwaar?

Verschillen met Android

Dat van die iPod, dat moet gewoon een beetje genoemd worden. Je kunt heus wel een iPhone kopen zonder het schip in te gaan.

Het grote verschil tussen Androidtoestellen en iPhones is het besturingssysteem. De iPhone heeft zijn eigen besturingssysteem, gewoon meegeleverd met het toestel. Dat is leuk totdat er wat aan mankeert. Dan moet je toestel zo ongeveer helemaal terug naar de fabriek, waar ze het hele systeem voor je vervangen. Terwijl een Androidtoestel waar wat aan mankeert door een handige Harry hersteld kan worden. De kracht van open source.

De apps.. ja, dat zijn er nogal wat. Het enige wat ik daarvan kan zeggen is:

iPhone zijn appstore en Google zijn appstore. Dat je er maar blij mee mag zijn, welke van de twee je ook geniet.

Dat was het voor vandaag. Ik weet dat het niet zo heel erg mindblowing is wat ik nu geschreven heb, maar stuur me dan maar een reactie en ik maak het pittiger, accurater, vollediger en relevanter.

Ik heb zelf een Android

Leon (van de website)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *