Categorieën
Communicatie Persoonlijk

Foute boel

Ik zal maar eens zeggen hoe het zit. Ik ben ontspoord. Dat was vooral in Assen.

Ik hoop dat jullie me nog steeds willen inzetten als vriendelijk baken.

Categorieën
Meta Persoonlijk

Aankomende artikelen

Ik zat eens te denken over mijn blog en de artikelen daarop. Heb(t) jij/u wel eens gehoord van Grammarly? Dat is zo’n programma die je helpt je woorden te kiezen. Zoiets wil ik niet gebruiken. Waarom niet? Omdat je teksten iets moeten hebben wat van jezelf is. Daar is een woord voor. Weet je welke? Nou? Zal ik het zeggen?

Origineel

Dat ga ik vanaf nu dus nastreven. Originele teksten schrijven.

Groetjes,

Leon

Categorieën
Actualiteit Persoonlijk

De eerste week van 2021

Het is nu de 2e zondag van het nieuwe jaar. Ik heb me voorgenomen helemaal opnieuw te beginnen en dat heeft wel aardig gewerkt. Ik heb zowaar wat regels PHP geschreven. Voor wie niet weet wat dat is: dat is een computerinstructietaal (ja, die term heb ik zelf bedacht). Je kunt er actieve website mee ontwikkelen. Natuurlijk heb ik ook al weer flink gewandeld. Elke avond, in ieder geval.

De voornemens?

  • Een paar goed werkende websites ontwikkelen.
  • Misschien stoppen met roken
  • Leuke dingen doen met mensen

Verder?

De Batinghe netjes houden. Koffie drinken en zo.

Groetjes,

Leon

Categorieën
Actualiteit

Het nieuwe jaar

Het is begin 2021. Dit jaar hebben we een klein jaartje te maken gehad met het Coronavirus. Ik heb me daar niet veel mee bezig gehouden. Maar als ik terug kijk op 2020, moet ik zeggen dat het voor mij ook niet geweldig was. De decembermaand was wel leuk. Dat is wat ik constateerde toen het dat was. Nu dat we een nieuw jaar in gaan, lijkt het me goed om eens te beseffen dat niks vanzelf gaat. Maar als je met de juiste instelling begint, kom je er na een paar dagen achter dat het waarschijnlijk nog een hoop te bieden heeft. Zoals ik op Facebook ook al zei: “Ja, het jaar begint moeilijk”. Doorzetten dus.

Dat was mijn artikeltje over 2021

Leon

Categorieën
Maatschappij

President van Amerika

Wat valt er nou te leren van Trump, zoals die te werk is gegaan de laatste jaren? Ik denk vooral dat het politieke systeem van Amerika niet zo definitief is als men heeft gedacht door de jaren heen. Het gaat er niet meer om of je president bent, het gaat er om dat je “participeert”. Alle individuen hebben wat te zeggen. Laten we stellen: iedereen is een beetje “president of the United States”. Of een beetje Mark Rutte, als je dat liever hebt.

Als je deze week de vuilnis nog niet buiten hebt gezet, dan is dat nu misschien een goed moment.

Groet,

Leon

Categorieën
Materiaal en gadgets

Schrobmachine

Wil je graag ergens over schrijven, dan moet je een onderwerp hebben. En wat dan niet kan ontbreken is materiaal en gadgets. Mijn neef heeft een Lotus Elise gekocht. Nou heb ik niet veel met auto’s, maar vroeg of laat zal daar toch eens over moeten schrijven. Om me daar op voor te bereiden heb ik een idee. Ik schrijf over de schrobmachine die we bij de Super de Boer ontvingen als vervanging van de vorige. Zo’n moment blijft je bij. Hij was blauw.

Een Lotus Elise kan niet schrobben, denk ik. Maar hij ziet er wel heel snel uit. En een snelle auto is natuurlijk ook gaaf.

Dat was mijn artikeltje over schrobmachines en een Lotus Elise.

Een snelle groet,

Leon

Categorieën
Eten en drinken Persoonlijk

Chicken Tonight

Vandaag was ik bij mijn vader en ik kreeg de opdracht om te koken. Nou ben ik geen topkok, maar even naar de Spar gaan en daar ingrediënten verzamelen voor een bordje Chicken Tonight is geen probleem. Dat hebben we dus gegeten. Voor de groente heb ik een zak Chinese roerbakgroenten meegenomen. Vanilleyoghurt stond nog in de koelkast. Dat was de maaltijd voor vandaag.

Omdat het over eten gaat kan ik ook nog wel even vermelden dat ik een door Nutsen meegekregen heb. En er stond een doosje chocolaatjes. Lekkere dikmakertjes dus. Nouja, dat moet ook af en toe kunnen.

Dat was dan even een berichtje over eten.

Smakelijk,

Leon

Categorieën
Persoonlijk

Weer drank (bier)

Het is weer zo’n avond waarop ik met alcoholhoudende drank (de meest bekende) op het internet probeer te verpesten. Het bier is reeds genuttigd en het internet ligt daar, klaar om verpest te worden. Internet strekt zich uit over tientallen kilometers. Het is dan ook de snelheid waarmee berichten van het ene werelddeel naar het andere kunnen worden verspreid, anders was er geen lol aan. Veel heb ik niet te melden. Ik zou iets willen zeggen over de natuur. Gerst, bijvoorbeeld. “In bier zit hetzelfde als in brood”, zei een wijs man eens tegen mij. Dat was in de Santana, in Groningen. Een beetje om mij heen kijkend is het toch de “No Probllama” die aan mijn muur hangt die het meest inspirerend is. Ik vertel later misschien wel eens iets over deze begrippen.

Verder heb ik niet veel te melden. Ik hoop dat hier iemand wat van te zeggen heeft.

Leon

Categorieën
Communicatie Meta

Frequenties

Met communiceren kun je op allerlei frequenties zitten. Vooral als je met iemand praat die ergens verstand van heeft en waar jij om jou reden ook graag over praat. Dit zie je bij:

  • Voetal
  • Computers
  • GTST

Dit artikel gaat over frequenties en dus is het onderwerp zelf frequenties. Dit verschijnsel zie je wel vaker, dat heet metacommunicatie. “De frequentie waar we samen op zitten bevalt me wel”.

Mijn naam is Leon de Groot en ik communiceer met u d.m.v. dit blog.

Leon

Categorieën
Persoonlijk

Wat zal ik doen?

Ik hang achter mijn laptop en ben aan het verzinnen wat ik ga doen. De mogelijkheden zijn er wel: een stuk lopen (hard of “normaal”), trompet spelen, documenten typen, lezen, TV kijken of chatten. Ik neem er wel even de tijd voor. Het zou leuk zijn als je dezen allemaal kon combineren. Op zich kan dat ook wel, alleen wel serieëel. Ik denk dat ik maar even begin met lopen (stevig wandelen). Wie dit leest krijgt de hartelijke groeten 🙂

Leon