Categorieën
Stoppen met roken

Toch weer stoppen

Het is, op het moment van schrijven, 23 maart 2021. Tijd om weer eens een stoppoging roken te doen. Ik denk, als ik het op dezelfde manier aanpak als vorig jaar, die ene min of meer geslaagde poging, dan gaat het nu ook, min of meer, lukken.

Voor iedereen die, toevallig ook nu, wil stoppen met roken: succes! Ik doe met je mee.

Groetjes,

Leon

Categorieën
Stoppen met roken

Teer in je luchtweg

Ik vond het wel tijd om weer eens te schrijven over roken. Het is immers de nummer 1 schadelijke verslaving die we met veel mensen onderhouden. Ik ben sinds mijn eerste stoppoging vorig jaar alweer helemaal aan het roken. Ja, sorry, zo kan ik natuurlijk een ander ook niet motiveren om te stoppen. Daarom beloof ik het volgende:

Morgen ga ik een dagje niet roken

Ik zal later wel vertellen of het gelukt is.

Dat was het

Leon

Categorieën
Kennis

Algemene kennis

Iedereen heeft een paar (of misschien maar één) interresse(s). Dit kan ook je vakgebied zijn. Dit is het spectrum waarin je kennis ligt. Deze gebieden waarin je kennis ligt hoeven niet alleen te zijn. Voor veel mensen geldt dat ze van verschillende gebieden wat weten.

Zal ik eens een voorbeeld geven van waar je kennis over kan gaan?

FIFO = first in first out

Betaalpakketten van de ING zijn:

  • basispakket
  • betaalpakket
  • royaalpakket

Dit is bedrijfskennis. Daar heb je mee te maken als je voor een zekere werkgever werkt. Iets anders om leuk te kunnen weten is:

Nicolas Cage. Dat is een acteur. En vergeet Maarten van Rossem niet.

Dat was even een kort artikeltje over “kennis”.

Groet,

Leon

Categorieën
Meta Persoonlijk

Aankomende artikelen

Ik zat eens te denken over mijn blog en de artikelen daarop. Heb(t) jij/u wel eens gehoord van Grammarly? Dat is zo’n programma die je helpt je woorden te kiezen. Zoiets wil ik niet gebruiken. Waarom niet? Omdat je teksten iets moeten hebben wat van jezelf is. Daar is een woord voor. Weet je welke? Nou? Zal ik het zeggen?

Origineel

Dat ga ik vanaf nu dus nastreven. Originele teksten schrijven.

Groetjes,

Leon

Categorieën
Actualiteit Persoonlijk

De eerste week van 2021

Het is nu de 2e zondag van het nieuwe jaar. Ik heb me voorgenomen helemaal opnieuw te beginnen en dat heeft wel aardig gewerkt. Ik heb zowaar wat regels PHP geschreven. Voor wie niet weet wat dat is: dat is een computerinstructietaal (ja, die term heb ik zelf bedacht). Je kunt er actieve website mee ontwikkelen. Natuurlijk heb ik ook al weer flink gewandeld. Elke avond, in ieder geval.

De voornemens?

  • Een paar goed werkende websites ontwikkelen.
  • Misschien stoppen met roken
  • Leuke dingen doen met mensen

Verder?

De Batinghe netjes houden. Koffie drinken en zo.

Groetjes,

Leon

Categorieën
Actualiteit

Het nieuwe jaar

Het is begin 2021. Dit jaar hebben we een klein jaartje te maken gehad met het Coronavirus. Ik heb me daar niet veel mee bezig gehouden. Maar als ik terug kijk op 2020, moet ik zeggen dat het voor mij ook niet geweldig was. De decembermaand was wel leuk. Dat is wat ik constateerde toen het dat was. Nu dat we een nieuw jaar in gaan, lijkt het me goed om eens te beseffen dat niks vanzelf gaat. Maar als je met de juiste instelling begint, kom je er na een paar dagen achter dat het waarschijnlijk nog een hoop te bieden heeft. Zoals ik op Facebook ook al zei: “Ja, het jaar begint moeilijk”. Doorzetten dus.

Dat was mijn artikeltje over 2021

Leon

Categorieën
Maatschappij

President van Amerika

Wat valt er nou te leren van Trump, zoals die te werk is gegaan de laatste jaren? Ik denk vooral dat het politieke systeem van Amerika niet zo definitief is als men heeft gedacht door de jaren heen. Het gaat er niet meer om of je president bent, het gaat er om dat je “participeert”. Alle individuen hebben wat te zeggen. Laten we stellen: iedereen is een beetje “president of the United States”. Of een beetje Mark Rutte, als je dat liever hebt.

Als je deze week de vuilnis nog niet buiten hebt gezet, dan is dat nu misschien een goed moment.

Groet,

Leon

Categorieën
Materiaal en gadgets

Schrobmachine

Wil je graag ergens over schrijven, dan moet je een onderwerp hebben. En wat dan niet kan ontbreken is materiaal en gadgets. Mijn neef heeft een Lotus Elise gekocht. Nou heb ik niet veel met auto’s, maar vroeg of laat zal daar toch eens over moeten schrijven. Om me daar op voor te bereiden heb ik een idee. Ik schrijf over de schrobmachine die we bij de Super de Boer ontvingen als vervanging van de vorige. Zo’n moment blijft je bij. Hij was blauw.

Een Lotus Elise kan niet schrobben, denk ik. Maar hij ziet er wel heel snel uit. En een snelle auto is natuurlijk ook gaaf.

Dat was mijn artikeltje over schrobmachines en een Lotus Elise.

Een snelle groet,

Leon

Categorieën
Eten en drinken Persoonlijk

Chicken Tonight

Vandaag was ik bij mijn vader en ik kreeg de opdracht om te koken. Nou ben ik geen topkok, maar even naar de Spar gaan en daar ingrediënten verzamelen voor een bordje Chicken Tonight is geen probleem. Dat hebben we dus gegeten. Voor de groente heb ik een zak Chinese roerbakgroenten meegenomen. Vanilleyoghurt stond nog in de koelkast. Dat was de maaltijd voor vandaag.

Omdat het over eten gaat kan ik ook nog wel even vermelden dat ik een door Nutsen meegekregen heb. En er stond een doosje chocolaatjes. Lekkere dikmakertjes dus. Nouja, dat moet ook af en toe kunnen.

Dat was dan even een berichtje over eten.

Smakelijk,

Leon

Categorieën
Persoonlijk

Weer drank (bier)

Het is weer zo’n avond waarop ik met alcoholhoudende drank (de meest bekende) op het internet probeer te verpesten. Het bier is reeds genuttigd en het internet ligt daar, klaar om verpest te worden. Internet strekt zich uit over tientallen kilometers. Het is dan ook de snelheid waarmee berichten van het ene werelddeel naar het andere kunnen worden verspreid, anders was er geen lol aan. Veel heb ik niet te melden. Ik zou iets willen zeggen over de natuur. Gerst, bijvoorbeeld. “In bier zit hetzelfde als in brood”, zei een wijs man eens tegen mij. Dat was in de Santana, in Groningen. Een beetje om mij heen kijkend is het toch de “No Probllama” die aan mijn muur hangt die het meest inspirerend is. Ik vertel later misschien wel eens iets over deze begrippen.

Verder heb ik niet veel te melden. Ik hoop dat hier iemand wat van te zeggen heeft.

Leon